Hesabın var mı? Oturum aç
Eşcinsel aşklar neden olmasın?

Gay sohbet ve arkadaşlık sitesi AngelsTurkiye aşk için not bırakmaya değecek bir yerdir. Gay sohbet ve arkadaşlık sitesi AngelsTurkiye Sen aşkı bul diye yapıldı.

Neden eşcinsel aşklar olmasın? Sevmek ve tek eşli yaşamak daha sağlıklı bir lgbt topluluğu demek olamaz mı. Cinsel kimiklerimizden daha önemli konularımız yok mu? Mesela aşk!

Günümüzde, birçok klasik gay sohbet platformu arkadaşlık yaşamak için buluşmaları kolaylaştırıyor ve sürekli farklı partnerlerle şansımızı değerlendiriyoruz. Ancak araştırmalara göre, bu uygulamaları kullanan kişilerin büyük bir çoğunluğu aslında düzenli olarak görüşebilecekleri bir partner arayışında. Ancak sürekli farklı partner arayışının altında başka sebepler yatıyor da olabilir. Aslında eşcinsellik konusu kendi içerisinde çok çetrefilli bir konu. Ülkemizde eşcinsel olan erkeklerin büyük bir çoğunluğu kendi eşcinselliklerinin farkında olmamakla birlikte bunu kendilerine söyleyenlere kati şekilde karşı çıkmaktadır. Bu bağlamda böyle erkeklerin büyük bir çoğunluğu eşcinsel ilişkiye sadece fantazi gözüyle bakıp fantazi boyutunda yaşıyor. Hatta bazı bir çoğu, orgazm olduktan hemen sonra tarifsiz pişmanlık ve suçluluk duygusuyla karşılaşabiliyor. Bu eşcinsel erkekler, toplum baskısı, aile veya çevre baskısı yüzünden kendi kimliklerini kabul edemiyor ve cinsel hayatlarını haz alarak yaşayamıyor. Bunların azımsanamayacak kadarı heteroseksüel erkekler gibi evleniyor. Kimisi çok mutsuz bir hayat geçirirken kimileri ise çok mutlu ve uyumlu bir şekilde, eşcinsel taraflarını da gizlice yaşayarak hayatlarını sürdürebiliyor.  

Yukarıdaki istisnai kişi veya olasılıklar dışında, kendi eşcinsel kimliklerini kabul etmiş ancak halen farklı partner arayışları içerisinde olan eşcinsel erkeklerin, sürekli farklılık arıyor olmasının temel sebeplerinden biri de, yine yukarıda bahise geçen sebeplerden ötürü, eşcinsel kimliklerini tatmin edeci düzeyde yaşamamış olmaları olabilir. E tabi tabii söz konusu duygusal ilişki iken bahsettiğimiz temel sebepler, parametrelerden sadece birkaçı. Çünkü söz konusu insan olunca ve kişiler gerçek hayatta karşılaşınca kimya denen bir durum dan ötürü karşılıklı uyum sağlanamaması gibi diğer sebepler de söz konusu. Veya eşcinsel kimliğini duygusal boyutta yaşamak istemeyen tanımsız ve veya karmaşık kimlikleri de yok sayamayız. Peki bu olasılıklar sadece eşcinsel birliktelikler söz konusu olunca mı geçerli ? Tabii ki de değil. Klasik kadın erkek vb heteroseksüel ilişkilerde de bu tarz uyuşmazlıklar veya kimyasal tutuşmazlıklar söz konusu olabiliyor ve oluyor da. Zaten boşanmaların ardındaki temel sebeplerinden birisi de bu cinsellik olayı değil mi? İnsanız yani, herşey olasılıklar dahilinde. Artık herkes herşeyin farkında. Özellikle yeni nesil eşcinsel erkekler bir kac nesil önceki eşcinsel erkekler kadar karamsarlık içinde değil. Örneğin 90'lı yıllarda eşcinsel olmak ile 2019 da eşcinsel olmak sizce aynı şey olabilir mi? Eşcinsel erkeklerin çok eşliliği başlıklı şu blogumuza lütfen göz atın.