Hesabın var mı? Oturum aç
Vizyonumuz

Türkiye'nin, biz lgbt bireylerin daha özgürce, dışlanmadan, korkmadan ve daha rahat yaşayabileceği bir ülke olmasını diliyoruz. Hayat sadece bir kerelik bir şanstır ve bu hayatı dolu dolu yaşamak hepimizin hakkıdır. Evet temel cinsiyet dediğimiz şey kadın ve erkek diye ikiye ayrılıyor ama görüyorsunuz ya; böyle deyip işin içinden çıkılmıyor. Eşcinseller, translar, lezbiyenler var. LGBT bireyler olmayı bizler, toplumu kasten karşımıza almak ve dışlanacağımızı bile bile seçmiyoruz. Bu bir seçim değildir! Böyle yaratılıyoruz böyle var oluyoruz ve biz Ayşe teyzenin kızı, Fatma ablanın oğluyuz.! Size kız olmak veya erkek olmak seçeneği verildi mi ? Ben neden kızım neden erkeğim diye sorguladınız mı?

Oysaki LGBT bireylerin büyük bir çoğunluğu, çocukluğunu, bu sorgularla ve baskı altında kendileri olmadan yaşadılar. Bu durum, çoğumuz için, kayıp bir çocukluk demekti. Bir çoğumuz derin travmalar atlattık veya halen derin travmalar içinde yaşamaktayız. Çünkü 'çocukken' yaşamamız gereken çocukluğumuzu kendimizin bile adını koyamadığı bir karmaşa ile geçirdik. Çoğumuzun ebeveynleri bize yol göstermedi ve hatta bazılarınınki dışladı, reddetti. Eşcinsel veya trans olduğumuzu büyüyünce anladık yolumuzu ve kendimizi kendimiz bulduk. 

Lgbt bireyler olarak bizler, bu toplumun, bu ülkenin birer ferdiyiz ve uzaydan gelmedik. Bu dışlama neden? Lgbt bireyleri sokağa iten sebep maalesef ki zihniyetle alakalıdır.

Zamanında yapılan bir müdahele, eğitim hakkı ve doğru yönlendirme ile, belkide üniversitede akademisyen, öğretim görevlisi veya doktor, avukat veya sanatçı olabilecek bir bireyi, sokakta seks işçisi bir trans olarak görünce kendimize 'Neden seks işçiliği yapıyor' diye sorup düşünüyor muyuz? Amacım veya kastım kesinlikle seks işçilerini dışlamak, küçük görmek değildir. Çünkü her insanın hayatını onuruyla ve başkasına muhtaç olmadan yaşamaya ve hayatta kalmaya hakkı vardır. Bunu değiştirmek sadece kanunla olmaz. Ancak zihinlerin şekil alması için belki, önce kanun gerekebilir. Lgbt bireylerin kendileri gibi olup özgür olacakları alternatif bir şeyler oluşturmaya çalışıyoruz. Lütfen bize katıl ve kendini ifade et.

Bir toplum farklılıklardan ibarettir ve refah bu farklılıkları kabul etmekle başlar.